KSZD

Ознака Меѓуинституционална соработка

Потпишан Меморандум за соработка меѓу Комисијата за спречување и заштита од дискриминација и Министерството за внатрешни работи

Претседателот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација Кире Василев и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, денеска  потпишаа Меморандум за соработка. Примарна цел на Меморандумот е воспоставување и регулирање на соработката меѓу двете институции, преку обезбедување на потребни…

Skip to content