KSZD

Ознака Соработка со интернационални организации

С.Македонија, Ц.Гора и Албанија заеднички против говорот на омраза

Борбата против говорот на омраза беше тема на дводневниот експертски состанок на телата за еднаквост на Албанија, Црна Гора и Северна Македонија, кој се одржа на 4 и 5 април 2022 г. во Скопје. На средбата, на која претставници од…

КСЗД со придонес во консултациите на Европската комисија за стандардите за телата за еднаквост

Koмисијата за спречување и заштита од дискриминација испрати свој придонес кон консултациите на Европската комисија за изготвување на стандарди за телата за еднаквост.   Во документот КСЗД пишуваше за важноста за имање силни и ефикасни тела за еднаквост во борбата против…

КСЗД и УНХЦР го зајакнуваат стратешкото партнерство со Меморандум за соработка

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација и Канцеларијата на Високиот комесар за бегалци при ООН (УНХЦР) потпишаа Меморандум за соработка со кој ќе го зајакнуваат нивното стратешко партнерство. Двете организации ќе продолжат да ги поддржуваат правата на лицата под…

Skip to content