KSZD

Претставници од Советот на Европа во КСЗД

Денеска во просториите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација се одржа состанок помеѓу преставници од повеќе земји членки на Советот на Европа и потпретседателот на Комисијата Исмаил Камбери.

Тема на разговор беше состојбата со дискриминацијата кон ромската етничка заедница и состојбата со дискриминацијата во другите области, а се разменија и информации околу работата и предизвиците со кои се соочува Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во секојдневното делување.

Leave a Reply

Skip to content