KSZD

Тековните активности и идната соработка тема на средбата меѓу претседателката на КСЗД и Народниот правобранител

Претседателката на Комисија за спречување и заштита од дискриминација, Весна Бендевска и Народниот правобранител, Насер Зибери, на денешната средба дискутираа за тековните активности и идната соработка помеѓу двете независни институции.

Средбата беше во организација на Компонента 4 “Зајакнување на заштитата на основните права и зајакнување на прифаќањето на алтернативни средства за притвор” од проектот “Поддршка на ЕУ за владеење на правото” финансиран од Европската Унија.

Leave a Reply

Skip to content