KSZD

Category Lajme

КСЗД потпиша Меморандум за соработка со МЗМП

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација потпиша меморандум за соработка со Македонското здружение на млади правници – МЗМП Скопје. Меморандумот има за цел остварување на меѓусебна поддршка при давање на мислења за релевантни закони и усогласување на националното законодавство,…

KSZD KUNDËRSHTON ASHPËR ARTIKULLIN MANIPULUES NË PORTALIN BULLGAR “TRUD.BG” ME TITULL “KOMISIONI LOKAL PËR MBROJTJE NGA DISKRIMINIMI ME EMAIL DHE NUMËR TELEFONI QË NUK EKZISTON”, BOTUAR MË 8 TETOR 2021 DHE REFUZON TË PËRFSHIHET NË LLOGARITJE TË MOTIVUARA POLITIKISHT

Komisioni i Parandalimit dhe i Mbrojtjes nga Diskriminimi kundërshton ashpër shkrimet në mediat bullgare, ku ky institucion sulmohet me të pavërteta dhe manipulime.   Në tekstin e publikuar, “Trud.bg” i referohet ish Komisionit për Mbrojtjen nga Diskriminimi, institucion i…

Skip to content